AKTUELNO

Paljenjem sveće i presecanjem slavskog kolača, uz kulturno-umetnički program koji su pripremili đaci, danas je u Osnovnoj školi "Skadarlija" obeležena školska slava Sveti Sava, kojoj su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i članica Gradskog veća Elena Bilić.

Vesić je učenicima i nastavnicima čestitao slavu koja, kaže, predstavlja slavu znanju.

Foto: Beograd.rs

- Proslava Svetog Save je možda jedna od najstarijih srpskih tradicija. To je dan kada u svim školama slavimo prosvetitelja Svetog Savu, koji nije bio samo prvi srpski arhiepiskop i utemeljivač srpske crkve, već i pisac prvog srpskog ustava, utemeljivač škole, reformista i neko ko je stvarao državu - naveo je Vesić.

Foto: Beograd.rs

On je ocenio da je današnji dan važan za decu koja kroz slavljenje Svetog Save uče o istoriji, uče koliko je važno voleti svoju zemlju i koliko je važno razmišljati o tome šta se može učiniti da zemlja i društvo budu bolji.

Foto: Beograd.rs

- Osnovna škola 'Skadarlija' jedna je od boljih škola u Beogradu. Srećan sam što se danas u svim školama u Srbiji slavi Sveti Sava, jer to pokazuje da smo kao Srbi razumeli da je Sava simbol srpske nacije, apostol vere i nade i ono, što je najvažžnije, razumeli smo da biti na njegovom putu znači voditi računa o svom društvu, gradu, zemlji - naglasio je Vesić.

#Goran Vesić

#Sveti Sava

#škola

'